Handwerkcafé

HANDWERKCAFÉ'S  in  AMSTERDAM en BREDA

Wilde u altijd al leren handwerken of ...

heeft u behoefte aan ondersteuning of heeft u gewoon zin om een dag te handwerken samen met anderen? Dan zijn er 2 mogelijkheden:

Elke 3e woensdag van de maand organiseert de afdeling Amsterdam een HANDWERKCAFÉ op de 1e verdieping van Leidseplein 33 in Amsterdam (boven de winkel) van 11.15 tot 15.00 uur.

Breng uw eigen handwerk en een broodje mee! Er wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd voor thee en koffie.

Als u vragen heeft over handwerktechnieken, dan is Margreet Beemsterboer bereid naar het Leidseplein te komen om deze te beantwoorden.. Margreet is een expert op handwerkgebied, en was jarenlang hoofdredacteur van Handwerken zonder Grenzen. Mail uw vragen op tijd aan amsterdam@tessleschade-arbeidadelt.nl

Er zijn inmiddels veel vaste bezoekers en er zijn deskundigen die u met raad en daad terzijde kunnen staan, en om te helpen met grasduinen in de bibliotheek. Natuurlijk is het gezellig om gelijkgestemden te ontmoeten en nieuwe ideeën op te doen. Deel vooral kennis en ervaring met anderen!

Om van een plaats verzekerd te zijn kunt u zich van te voren aanmelden via  amsterdam@tesselschade-arbeidadelt.nl

Data voor 2017: 15 november, 20 december. Eerste halfjaar 2018: 17 januari, 21 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei, 20 juni.

Tijdens het handwerkcaféc kan de uitgebreide bibliotheek ook geraadpleegd worden voor nieuwe ideeën. De bibliotheekis is voor TAA leden eveneens geopend op de 1e woensdag van de maand. Meer info via bibliotheek@tesselschade-arbeidadelt.nl

 


Er is nu ook een HANDWERKCAFÉ BREDA

Een nieuw jaar, nieuwe kansen: waaronder toch zeker een bezoek aan ons TAA-handwerkcafé.

Elke laatste vrijdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur bent u welkom bij Festina Lente, in het eetcafé van de benzinepomp aan de Chopinstraat in Breda (de verbindingsweg tussen Baronielaan en Willem van Oranjelaan).

In deze gezellige ruimte werkt iedereen aan een eigen handwerk onder het genot van een kopje thee en brengt elkaar op nieuwe ideeën.


Dankzij het grote aantal giften van leden en handwerkliefhebbers is er een prachtige collectie boeken en tijdschriften opgebouwd. Het oudste boek is in 1831 uitgegeven, en het hier getoonde boekje de Breister is van 1898. Deze technieken worden nog steeds toegepast!

 

Word donateur

De donaties komen ten goede aan het Betsy Perk-Opleidingsfonds. Met uw donatie steunen wij vrouwen in de kosten voor een opleiding om economische zelfstandig te kunnen zijn. 

Marker handwerk

Tidens de ALV in 2014 werden handtekeningen verzameld voor het behoud van het Marker handwerk. En dit is het resultaat

Allereerst wil ik jullie laten weten dat onze gezamenlijke inzet om het Handwerk van Marken op de nationale lijst van het immaterieel erfgoed te krijgen, positief heeft bijgedragen.Het handwerk van Marken komt in aanmerking voor plaatsing!

Dank aan allen die zich hebben ingezet voor deze opsteker voor Marken!

Margreet Beemsterboer

www.needlesatwork.com