GEWAPEND MET SCHOONHEID - vrouwen en macht sinds de Middeleeuwen

Volgend jaar is op het Muiderslot de tentoonstelling ‘Gewapend met Schoonheid’ te zien waarin de machtsmiddelen van de vrouw centraal staan. Van 21 april t/m 31 oktober 2018 wordt de vaak onzichtbare macht van invloedrijke vrouwen uit de Hollandse geschiedenis uit de doeken gedaan.

 

GEWAPEND MET SCHOONHEID - vrouwen en macht sinds de Middeleeuwen

Vrouwen en macht
Bezoekers aan de tentoonstelling worden aan het denken gezet over de middelen die vrouwen konden én kunnen gebruiken om hun invloed aan te wenden. Dit gebeurt aan de hand van thema’s als diplomatie, sociale netwerken, het huwelijk, de vrouw als moeder, vrouwelijke schoonheid en mode & sieraden. 

Iconen
Bekende vrouwen uit de Hollandse geschiedenis - zoals Jacoba van Beieren, Maria Tesselschade, Belle van Zuylen en Aletta Jacobs – komen tot leven aan de hand van unieke historische objecten. Zij zijn of waren voor velen een inspiratiebron, een rolmodel. Naast de historische werkelijkheid is er in de tentoonstelling ook aandacht voor de geromantiseerde levensverhalen van deze iconische vrouwen in literatuur, film en kunst. Zo komen feit en fictie tegenover elkaar te staan en blijkt of de mythe rond deze iconen stand kan houden.

Kijk hier voor meer informatie