Sue Ellen

"Donderdag is mijn dag. Dankzij de hulp van het Tesselschade Studiefonds kan ik die dag dat doen wat ik het allerleukst vind!"

Al sinds mijn jeugd, was ik creatief met hout, maar rond de puberteit verdween dat naar de achtergrond. Zoals velen wist ik totaal niet welke studierichting ik moest kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen om sociaal pedagogisch werk te gaan doen en heb achttien jaar lang met gewerkt in de kinderopvang. Zeven jaar lang droomde ik ervan om het roer om te gooien, maar als alleenstaande moeder met twee kinderen is dat geen optie.

Toch liet het mij niet los en struinde ik het internet af en vond de studie meubelmaken voor volwassenen bij het HMC te Rotterdam. Ik sprak de studiecoördinator over mijn droom en zij verwees me door naar het Tesselschade Studiefonds.

Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling. Door de afdeling Rotterdam van het Tesselschade Studiefonds werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ik voelde me gehoord en nog dezelfde dag kreeg ik te horen dat ik financiële hulp kreeg van de afdeling Rotterdam. Ik kon het wel uitgillen van geluk !

Na de start van mijn studie is het soms zoeken naar momenten om thuis te studeren maar iedere week maak ik kennis met een ander beest van een machine. 

Want donderdag, dat is mijn dag, de dag dat ik mag doen wat ik het allerleukst vind! 

 
Eerstejaars student Meubelmaken
37 jaar, alleenstaande moeder van 2 kinderen

 

 

 

 

Eerstejaars student Meubelmaken

Sue Ellen