Toekomst door traditie

Het boek 'Toekomst door Traditie – 125 jaar Tesselschade-Arbeid Adelt' geeft een uitvoerig beeld van een springlevende en krachtige vereniging. Het boek is uitgebracht in 1996 bij het 125-jarig bestaan en is thans in herdruk verkrijgbaar.

'Toekomst door Traditie' gaat over heden, verleden en toekomst van de vereniging. Zo komt onder andere aan bod de oprichting van Arbeid Adelt (1871) door de schrijfster Betsy Perk, het ontstaan van Tesselschade (1872), de fusie tussen beide verenigingen in 1953, en de plaats die de vereniging innam en inneemt ten opzichte van het feminisme en de verzorgingsstaat. Het boek beschrijft het grote netwerk bestaande uit leden, handwerksters, opleidingskandidaten, bestuursters en de koninklijke beschermvrouwen. Bovendien wordt nader ingegaan op het leven en het werk van een aantal markante persoonlijkheden uit de verenigingscultuur en de hechte banden met het Koninklijk Huis.

Het boek is thans in herdruk verkrijgbaar. De prijs van het boek 'Toekomst door Traditie' bedraagt
€ 20,00, exclusief € 4,50 verzendkosten.

U kunt het boek via het bestelformulier 'Toekomst door Traditie' bestellen.

Word donateur

De donaties komen ten goede aan het Tesselschade Studiefonds. Met uw donatie steunen wij vrouwen in de kosten voor een opleiding om economische zelfstandig te kunnen zijn. 

Tesselschade Studiefonds.